Friday news from Limassol. December 2024.
https://www.facebook.com/1266729202/videos/pcb.1726560861460478/1597906204168301
Hello everyone! If you think that winter has come to us, then you are deeply mistaken. Winter, that is, the cold was only a few days, and then wonderful weather returned to us with a pleasant air temperature of 19-20 degrees Celsius. And without rain. And in Limassol, lemons and tangerines are calmly yielding a harvest. It seems that we should get used to the fact that orange trees grow on the sidewalks next to the roadway, the fruits of which fall to the ground, but so far, of course, it is amazing! I made a video especially for you!
I will also tell you about my new culinary discovery! First, a little background.
In Cyprus, unlike other countries where I have been and where people love dill, and it is sold in small bunches, here it is sold in a whole armful. So huge that it is impossible to use it all. I always felt sorry when I had to throw it away. I decided to try and make dill pancakes, so to speak. The first time they turned out dry. Then Radu advised adding yogurt. Local yogurt is worth a separate story – it is incomparable. And now, you can congratulate me! My “dills” were approved by our main CHEF Sylvia and I even received an order for their preparation!
And the last thing! Amazing strawberries appeared in the supermarket, so beautiful and tasty that I wanted to cry. I remembered the times of our life in the USSR when the opportunity to buy oranges for children before the holidays was a joy.
П’ятничні новини з Лімассолу. Грудень 2024 року.
Привіт усім! Якщо ви думаєте, що до нас прийшла зима, ви глибоко помиляєтеся. Зима, тобто холод був лише кілька днів, а потім до нас повернулася чудова погода з приємною температурою повітря-19-20 градусів тепла. І без дощу. А в Лімассолі спокійненько дають урожай лимони та мандарини. Начебто ми повинні звикнути до того, що на тротуарах поруч із проїжджою частиною дороги ростуть апельсинові дерева, плоди яких падають на землю, але досі це звичайно ж вражає! Я спеціально для вас зняла відео!
Ще розповім вам про моє нове кулінарне відкриття! Спочатку-трохи передісторії.
На Кіпрі, на відміну від інших країн де я побувала і де люди люблять кріп, і він продається маленькими пучками, тут його продають цілим оберемком. Такий величезний, що його неможливо повністю використати. Мені завжди було шкода, коли його доводилось викидати. Я вирішила спробувати і робити з кропу, можна сказати оладки. Вперше вони вийшли сухими. Тоді Раду дав пораду додати йогурт. Місцевий йогурт стоїть окремої розповіді – він незрівнянний. І ось, можете мене привітати! Мої «укропчики» були схвалені нашим головним ШЕФОМ Сільвії, і я навіть отримала замовлення на їхнє приготування!
І останнє! У супермаркеті з’явилася приголомшлива полуниця, така гарна та смачна, що мені захотілося плакати. Я згадала час нашого життя в СРСР, коли щастям була можливість купити дітям перед святами апельсини.
Comments
Post a Comment