Friday news from Akrunta. Barbary fig. August 2022
Friday news from Akrunta.
Today I want to tell you about our cactus crop. This is a whole story that originates in Cape Town. The first time I tried cactus fruit I bought it in a supermarket and I liked it. When we made a trip to Knysna, on the way I saw a cactus with ripe fruits and picked a few. Then I decided to eat them - but I was not ready for the fact that they have very, very sharp spikes that pierced me.
Several tall cacti grow in our courtyard in Account, and of course, I picked them, only now with great care.
The saleswoman from the store told me how to do it - you need to cut the fruit by planting it on a fork and then peel it from it. I put the fruits in the fridge and I'll tell you, honestly and frankly, this is a luxurious breakfast. And Silvia, with her article on inventing snacks and dishes, prepared service from a cactus. I'm attaching photos!
And for information lovers, I gladly picked up interesting facts about this domesticated cactus for you! Catch:
Barbary fig
Opuntia ficus-indica, the Indian fig prickly pear is a species of cactus that has long been made into a domestic cultivated plant grown in agricultural countries in countries with arid climates. It is the most common and commercially important cactus.
Opuntia ficus-indica is a succulent shrub or tree 1.5-3 m high but can grow up to 5 m. A strong trunk develops with age. Branches (cladodes) are flattened, from grey to grey-green. Branches are 30-60 cm long and 6-15 cm wide. Its young branches bend upwards.
Its flowers are conspicuous, bright yellow or orange-red. It bears juicy edible fruits that are reddish in color when ripe, about 8 cm long and covered with tufts of small thorns.
It is grown as an ornamental or hedge. It can be used as a medicinal plant and the fruits are edible. In parts of Kenya, the fruit is made into a syrup that can be consumed in a variety of ways, such as being used as a "mixer" in fancy cocktails served in tourist lodges.
Since the fruits are tender, they must be carefully picked by hand. Small thorns on the fruits are removed by rubbing them against an abrasive surface or sweeping them through the grass. Before use, they are peeled.
O. ficus-indica is widely eaten. The fruit is sold in many parts of the world, eaten raw, and has one of the highest concentrations of vitamin C of any fruit. The young "leaves" (actually cladodes, which are technically stems) are cooked and eaten as a vegetable known as nopalitos. They are cut into strips, with or without the skin, fried with eggs and jalapenos and served for breakfast. They have a texture and flavour similar to green beans. The fruit or leaves can be boiled, used raw or mixed with fruit juice, cooked in a pan and used as a garnish with chicken or added to tacos. Jams and jellies are produced from fruits that resemble strawberries and figs in colour and taste. Mexicans can use prickly pear fruits to make an alcoholic drink called colonche.
In Sicily, a prickly pear flavoured liquor called ficodi is made, flavoured with something like a medicinal aperitif. In Malta, a liquor called baytra (the Maltese name for prickly pear) is made from this fruit, which can be found growing wild in almost every field. On Saint Helena, the prickly pear also gave its name to the local liqueur Tungi Spirit.
П'ятничні новини з Акрунти.
Сьогодні я хочу розповісти вам про наш урожай кактусів. Це ціла історія, яка бере початок ще в Кейптауні. Я вперше спробувала фрукт кактуса, купивши його в супермаркеті і мені сподобалося. Коли ми подорожували до Найзни, я по дорозі побачила кактус із стиглими плодами і зірвала кілька штук. Потім вирішила їх з'їсти-але я не була готова до того, що вони мають дуже гострі шипи, які мене викололи.
У нашому обійсті в Акаунті росте кілька високих кактусів і я, звичайно, їх нарвала, тільки тепер з великою обережністю.
Мені продавщиця з магазину розповіла як це зробити-треба зрізати плід насадивши його на вилку і потім з неї ж його очистити. Я поставила плоди в холодильник і скажу вам, чесно і відверто це розкішний сніданок. А Сільвія, з її статтею винаходити закуски та страви, приготувала сивиче з кактуса. Фотки додаю!
А для любителів інформації я із задоволенням підібрала для вас цікаві факти про цей одомашнений кактус! Ловіть:
Варварський інжир
Opuntia ficus-indica, індійська інжирна опунція є видом кактуса, який давно зробили домашньою культурною рослиною, що вирощується в сільськогосподарських країнах у країнах із посушливим кліматом. Це найпоширеніший та комерційно важливий кактус.
Opuntia ficus-indica є сукулентним чагарником або деревом заввишки 1,5-3 м, але може вирости до 5 м. З віком розвивається міцний стовбур. Гілки (кладоди) сплощені, від сірого до сіро-зеленого кольору. Гілки 30-60 см завдовжки і 6-15 см завширшки. Його молоді гілки згинаються вгору.
Його квіти помітні, яскраво-жовті чи оранжево-червоні. Він приносить соковиті їстівні плоди червоного кольору при дозріванні, довжиною близько 8 см і вкриті пучками дрібних шпильок.
Його вирощують як декоративну або живоплоту. Його можна використовувати як лікарську рослину, а плоди їстівні. У деяких частинах Кенії із фруктів роблять сироп, який можна вживати різними способами, наприклад, використовувати як «міксер» у химерних коктейлях, які подають у туристичних будиночках.
Оскільки ніжні плоди, їх необхідно акуратно збирати вручну. Дрібні шпильки на плодах видаляють, розтираючи їх об абразивну поверхню або змітаючи через траву. Перед вживанням їх очищають від шкірки.
O. ficus-indica широко вживається у їжу. Фрукти продаються у багатьох частинах світу, їх їдять у сирому вигляді, і вони мають одну з найвищих концентрацій вітаміну С серед усіх фруктів. Молоді "листя" (насправді кладоди, які технічно є стеблами) готують і їдять як овоч, відомий як нопалітос. Їх нарізають смужками, зі шкіркою або без неї, обсмажують з яйцями та перцем халапеньо та подають на сніданок. Вони мають текстуру та смак, як зелена квасоля. Плоди або листя можна варити, використовувати у сирому вигляді або змішувати з фруктовим соком, готувати на сковороді та використовувати як гарнір до курки або додавати в тако. З плодів, які за кольором та смаком нагадують полуницю та інжир, виробляють джеми та желе. Мексиканці можуть використовувати плоди опунції для приготування алкогольного напою під назвою колонш.
На Сицилії виробляють лікер зі смаком опунції під назвою фікоди, приправлений чимось на кшталт лікарського аперитиву. На Мальті лікер під назвою байтра (мальтійська назва опунції) роблять із цього фрукта, який можна знайти у дикому вигляді майже на кожному полі. На острові Святої Єлени опунція також дала назву місцевому лікеру Tungi Spirit.
Comments
Post a Comment