Back to Cape Town. Weekend trip to Hout Bay.
September. Fishermen in Hot Bay!
How joyful and curious it is to watch the fishermen in Hout Bay. The pictures are always so bright and lively, and it is also very interesting to watch the catch and how they process the freshly caught fish.
The fish called Snook is especially popular in these parts - it is called the real breadwinner of local fishermen families. I somehow heard that here it is considered a shark.
Thyrsites atun, the snook, is a long and slender species of snake mackerel native to the seas of the Southern Hemisphere and a popular commercial fish in South Africa, especially along the west and southwest coasts. This fish can reach a length of 200 centimetres (79 inches) SL, although most do not exceed 75 cm (30 inches). The maximum recorded weight for this species is 6 kg (13 lb). It is very important for commercial fishing and is also a popular commercial fish. It is currently the only known representative of its kind. In Australia, it is also known as the barracuda, although it is not closely related to the barracuda.
It is very interesting to take a photo of the already cut snook, which is hung up to dry - this is a very common picture here!
I somehow tried it for the sake of the snook's interest, and I didn't really like it - it seemed that the fish was rather dry. And we prefer to walk to eat in the famous restaurant in the harbour. This is how our trip to Hot Bay usually ends.
Сентябрь.
Рыбаки в Хот Бей!
Как же радостно и любопытно наблюдать за рыбаками в Хот Бей. Картинки всегда такие яркие и живые, а еще очень интересно смотреть за уловом и то, каким образом обрабатывают они свеже выловленную рыбку.
Особенно популярна в этих краях рыба под названием Снук- ее называют настоящей кормилицей местных рыбаков. Я как то слышала, о том, что здесь ее считают акулой.
Thyrsites atun - снук, представляет собой длинный и тонкий вид змеиной скумбрии, обитающей в морях Южного полушария, и популярная промысловая рыба в Южной Африке, особенно вдоль западного и юго-западного побережья. Эта рыба может достигать длины 200 сантиметров (79 дюймов) SL, хотя большинство из них не превышает 75 см (30 дюймов). Максимальный зарегистрированный вес для этого вида составляет 6 кг (13 фунтов). Это очень важно для коммерческого рыболовства, а также является популярной промысловой рыбой. В настоящее время это единственный известный представитель своего рода. В Австралии он также известен как барракуда, х
отя и не имеет близкого родства с барракудой.
Очень интересно делать фото уже разделанного снука, которые вешают на просушку- это очень распространенная здесь картина!
Я как то попробовала ради интереса снука, и мне он не очень понравился- показалось, что рыба суховатая. А мы предпочитаем гуляя поесть в знаменитом ресторанчике в гавани. Так обычно заканчивается наша поездка в Хот Бей.
Comments
Post a Comment