SA. New Year Party in Clifton
New Year celebration at Clifton!
For the New Year this year, our Rada again rented an apartment on Clifton and we celebrated it in the pleasant company of Rada's clients in the tourism business.
In general, it was then that we already had a whole tradition of celebrating Christmas and New Year.
New Year, in South Africa, is not a holiday at all, it is arranged only for Russian-speaking tourists, basically, everyone celebrates Christmas.
Before the start of the holiday, we arrange a whole action: early in the morning someone goes to the vine farm, which produces champagne and buys drinks there for the holiday. Note that on this farm, you can do a free tasting right in the morning. Other family members go to the fishing village of Hot Bay to buy fresh tuna - it's a real adventure, as we buy it straight from the fishing schooners.
In order to spend the outgoing year, we go to the beach at sunset, swim in the waters of the Atlantic.
The first meal of the day is fresh tuna, diced and seasoned with soy sauce, along with a glass of champagne. The next and obligatory dish will, of course, be Olivier salad and then the main dish is bray (meat or burvos sausages on the grill)
Cooking steaks and sausages in Cape Town is a real ritual.
An annual competition is held here, in which the best specialists take part and portraits of the winner - the one who cooked the best steak - are hung in all supermarkets in the city. Citizens should know their heroes!
When the man responsible for the bray begins to cook it, no one can make any comments to him, rush or give advice - it is prohibited. This action is sacred and the response is not left alone with the fire, everyone gathers nearby, sipping soft drinks and talking on a variety of topics.
Новый год на Клифтоне!
К Новому году в этом году наша Рада опять арендовала квартиру на Клифтоне и мы его отметили в приятной компании клиентов Рады по туристическому бизнесу.
Вообще именно тогда у нас уже сложилась целая традиция отмечать Рождество и Новый год.
Новый год- в ЮАР- не праздник вообще, его устраивают только для русскоговорящих туристов, в основном все отмечают Рождество.
Мы перед началом праздника, устраиваем целое действо: кто-то рано утром отправляется на винную ферму, которая производит шампанское и покупает там напитки для праздника. Замечу, что на этой ферме, можно прямо с утра проделать бесплатную дегустацию. Другие члены семьи отправляются в рыбацкий поселок Хот Бей, с целью купить свежего тунца- это настоящее приключение, так как мы покупаем его свеженького, прямо с рыболовецких шхун.
Для того, что бы проводить уходящий год мы идем на закате на пляж, искупаться в водах Атлантики.
Первым праздничным блюдом является свежий тунец, нарезанный кубиками и приправленный соевым соусом, вместе с бокалом шампанского. Следующим и обязательным блюдом будет конечно же салат оливье и затем главное блюдо это брай (мясо или сосисочки бурвос на мангале)
Приготовление стейков и сосисок в Кейптауне- это настоящий ритуал.
Здесь проводится ежегодное соревнование, в котором принимают участие самые лучшие специалисты и портреты победителя- того, кто приготовил самый лучший стейк, развешивают во всех супермаркетах города. Горожане должны знать своих героев!
Когда ответственный за брай мужчина, начинает его готовить, никто не может делать ему никаких замечаний, торопить или давать советы- запрещается. Это действо- священно и ответственного не оставляют наедине с огнем, все собираются рядом, попивая прохладительные напитки и беседуя на самые различные темы.
Comments
Post a Comment