SA. One more of Pilanesbergs Story.




Restaurant

https://carnivore.co.za/

South Africa has great restaurants with guest chefs and many of them great management - everybody tries hard.

A famous restaurant in Johannesburg was chosen for a large common lunch of our group, where one could taste the meat of all wild animals of Africa. It sounds a little harsh, but it is.

It was a great responsibility for us to make our guests comfortable and convenient. In addition to Rada and me, several more guides were invited for this trip.

At the Carnivore restaurant, it all felt like the management was in African hands.

The very first thing I noticed was that the waiters' clothes were very neat, but it doesn't matter!

It turned out that there were vegetarians among our guests and we had to order for them separately. The order was announced to the waiter and he disappeared. It was unclear whether it was accepted or not.

When the waiters carried meat on huge swords, they cut it right in front of the table and its pieces, often fell on the knees of our guests. It was not clear what exactly was offered on each of the swords. I tried to train waiters to announce their dish that it is, say, kudu, zebra, or giraffe. They began to try.

One of our guests really liked the meat of the Kudu antelope, and I decided that it was the most delicious. She asked for more and I had to help her. But it was not there. The waiter flatly refused me, saying that the kitchen was already closed. Then I found a cook and turned to him. The chef was handsome, big and respected. I explained to him that our guest had come from distant Russia, that she had knee-deep snow at home and that she really, really liked kudu meat. He invited me into the kitchen and in front of my eyes, he cut out a portion from the carcass of an antelope and salted it to cook. When the dish was ready, I persuaded the negligent waiter to solemnly take it to our guest! It was a lot of fun, especially at the end, when the waiters found out who was in charge of the group and began to shout out the phrase, “Where is my dollar?


Ресторан.

В Южной  Африке прекрасные рестораны, в них работают приглашенные шефы и у многих из них замечательный менеджмент- все стараются. 

Для большого общего обеда нашей группы был выбран известный ресторан в Йоханнесбурге, где можно было попробовать мясо всех диких животных Африки. Звучит немного жестко, но это так.

Для нас была большая ответственность что бы нашим гостям было удобно и комфортно. Кроме нас с Радой было приглашено еще несколько гидов на эту поездку. 

Ресторан  Carnivore, по всему чувствовалось, что менеджмент был в руках африканцев.

Самое первое что я отметила, тоне совсем аккуратная одежда официантов, но это не беда! 

Оказалось, что среди наших гостей были вегетарианцы, и нам пришлось заказывать для них отдельно. Заказ объявлялся официанту и он исчезал. Было неясно, принят ли он или нет.

Когда официанты на огромных шпагах выносили мясо, они резали его прямо перед столом и его куски, часто падали на колени нашим гостям. Было не ясно, что именно предлоагается на каждой из шпаг. Я пробовала тренировать официантов, чтобы они объявляли свое блюдо, что это, скажем куду, зебра, или жираф. Они стали стараться.

Одной из наших гостей очень понравилось мясо антилопы куду, да и я решила, что оно было самым вкусным. Она попросила добавки и я должна была ей помочь. Но не тут то было. Официант наотрез отказал мне, сказав что кухня уже закрыта. Тогда я нашла повара и обратилась к нему. Повар был красивый, большой и уважаемый. Я объяснила ему, что наша гостья приехала из далекой России, что у нее дома снег по колено и что ей очень, очень понравилось мясо куду. Он пригласил меня на кухню и на моих глазах вырезал порцию с туши антилопы и сал ее готовить. Когда блюдо было готова, я уговорила нерадивого официанта торжественно отнести его нашей гостье! Это было очень весело, особенно в конце, когда официанты пронюхали кто главный в группе и стали настойчиво выкрикивать фразу- Где мой доллар ? 




Comments

Popular posts from this blog

ОГХУ им. Грекова. Хроника 1865-1938

VERA KHOLODNAYA