Life in Cape Town. Franchhoek, Grand Provance Estate. Mothers Day with Family.


http://binovskaya.com/10187-2/

https://www.grandeprovence.co.za/

Mothers Day

https://www.grandeprovence.co.za/

We celebrate Mother's Day in May, we have so many holidays during this month.

With the whole family we went to Franchhoek, which is rightly called the capital of gourmets.

Our lunch took place at the wonderful Grand Provence Wine Estate.

I've always really enjoyed being here. First of all, because there is a wonderful gallery here, which exhibits not only easel works, but also monumental ones.

In the gardens of Estate, you can walk and see the beautiful sculptures of South African artists.

This Estate is very friendly to children, they have something to do. And these are not ordinary stationary playgrounds, but children's attractions replacing each other every time.
I also like the menu of the restaurant, there used to be a wonderful chef and I even remembered his name. Now it is gone from memory. The menu has always been defined by three course changes, with little choice and has always been excellent. The waiting time is brightened up with small and very tasty surprises from the chef.
And yet, I will share with you one amazing detail - one room has survived here, which was covered with a real roof made of reeds (Tatch), and it always smelled so delicious that I imagined the life of migrants living in such houses.

День матери

https://www.grandeprovence.co.za/

День матери мы тоже отмечаем в мае, у нас так много праздников. 

Мы всей семьей отправились во Франшок, который справедливо называют столицей гурманов. 

Наш ланч прошел в замечательном Винном Поместье Гранд Прованс. Мне всегда очень нравилось бывать здесь. 

В первую очередь от того, что тут располагается прекрасная галерея, в которой выставляются не только станковые работы, но и монументальные. В садах можно гулять и рассматривать прекрасные скульптурные произведения южноафриканских художников. Это поместье, весьма дружественно и к детям, им есть чем заниматься. И это не обыкновенные стационарные  детские площадки, а каждый раз сменяющие друг друга детские аттракционы. 

Мне нравится и меню ресторана, дошлое время там работал прекрасный шеф и я даже помнила его имя. Сейчас оно ушло из памяти. Меню всегда было определено тремя сменами блюд, с небольшим выбором, и оно всегда было превосходно. Время ожидание скрашивается небольшими и очень вкусными сюрпризами от шефа.

И еще, я поделюсь с Вами одной удивительной деталью- здесь сохранилось одно помещение, которое было накрыто настоящей крышей из камыша, и там всегда так вкусно пахло, что я представляла себе жизнь переселенцев, живших в таких домах.




















































Comments

Popular posts from this blog

ОГХУ им. Грекова. Хроника 1865-1938

VERA KHOLODNAYA